V. Novotný nevylučuje, že sa bude uchádzať o kreslo šéfa SDKÚ-DS

18.04.2012 Bratislava

Bratislava 17. apríla (TASR) - Poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Viliam Novotný nevylučuje, že sa bude o uchádzať o funkciu predsedu SDKÚ-DS. Na tento post ho dnes nominovali košické stranícke miestne zväzy. Ako poznamenal pre TASR, má ambíciu a cíti sa byť pripravený na to, aby vstúpil do užšieho vedenia strany. Nevylučuje ani kandidatúru na predsedu. Jeho rozhodnutie sa má podľa jeho slov odvíjať od podpory v ďalších miestnych štruktúrach.

O nominácii Novotného na šéfa SDKÚ-DS rozhodol dnes Mestský koordinačný výbor SDKÚ-DS v Košiciach, ktorý sa na svojom zasadnutí v pondelok (16.4.) zaoberal okrem hodnotenia výsledkov parlamentných volieb aj návrhom na lídra SDKÚ-DS. "Mestský koordinačný výbor (MKV) SDKÚ-DS v Košiciach zložený z predsedov košických Miestnych zväzov SDKÚ-DS navrhol a jednohlasne schválil kandidáta Viliama Novotného, poslanca Národnej rady SR a predsedu MKV SDKÚ-DS v Košiciach," informoval dnes TASR Marian Keruľ, riaditeľ Krajskej agentúry SDKÚ-DS v Košiciach.

O novom vedení SDKÚ-DS rozhodnú delegáti straníckeho kongresu. Uskutoční sa 19. mája v Banskej Bystrici. Záujem o post šéfa strany zatiaľ oficiálne prejavila len podpredsedníčka Lucia Žitňanská. Možným kandidátom je aj šéf Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Stoja za ním dve desiatky miestnych zväzov. Frešo zatiaľ oficiálne kandidatúru neoznámil. Pripustil, že chce byť v užšom vedení SDKÚ-DS. O kandidatúre rozhodne podľa sily hlasov z regiónu.
 

Vyberte región